Scrieți Număr articol și cantitatea.

+

Calibrachoa Chameleon Double 'Tickled Pink'

Calibrachoa Chameleon Double 'Tickled Pink'

Vândut

Descriere

Sunt numite petunii cameleon pentru că îsi schimbă culoarea pe parcursul înfloririi. De acum înainte, acest miracol care îsi schimbă culoarea este disponibil si în roz-violet. Plantate cu gălbăjoară „Goldiloks”, oferă o priveliste atrăgătoare. Aceste soiuri de petunii sunt complet rezistente la vânt ?i intemperii si înfloresc până în toamnă.

Detalii

Ascunde

Noutăti
Reducere
  • Pret 24.9 RON

  • De la 3 Pachete23.7 RON

  • Cantitate3 buc.

Vândut
Denumire botanică Calibrachoa Chameleon Double 'Tickled Pink'
Număr articol 103194
Felul livrării 7 cm
Loc de plantare Însorit / Semi-umbră

Plantare, Perioadă de înflorire

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Plantare
Floare

Instructiuni de întretinere

Printarea instructiunilor Arată tot Ascunde tot
Distanţa de plantare
Pentru lăzile de flori e nevoie de 6-8 buc. de plante la metru liniar (în funcţie de mărime).
Plantare
După posibilitate sădiţi imediat plantele scoase din ghiveci în lada de balcon. Nu umpleţi de tot lada de flori cu pămînt, lăsaţi loc şi pentru apa de stropit (margine). Puteţi efectua plantarea deja în aprilie, dar lăsaţi plantele afară numai în zile calde, iar peste noapte duceţi-le neapărat într-un loc ferit de îngheţ. Scoateţi lăzile de flori afară definitiv numai după îngheţurile din mai!
Protecţia plantelor
Plantele de balcon nu necesită protecţie specială. Ne putem proteja împotriva îngălbenirii frunzelor prin folosirea unor fertilizanţi, iar împotriva făinării frunzelor prin folosirea unor fungicide. Frunzele galbene pot fi simptomul unei cantităţi insuficiente, sau a unei compoziţii necorespunzătoare de fertilizant, dar şi a udării excesive. Îngălbenirea poate fi evitată prin folosirea unui fertilizant cu conţinut de fier. Stropitul în exces poate duce şi la apariţia făinării. În cazul apariţiei păduchilor ne putem proteja împotriva lor prin folosirea unor insecticide.
Suplimentare de subs
Începeţi fertilizarea plantelor cel mai repede la trei săptămîni după plantare, o dată sau de două ori pe săptămînă, luînd în considerare instrucţiunile de folosire. Administrarea fertilizantului lichid e necesară pînă la sfîrşitul lui august.
Atenţie: puneţi fertilizantul pe pămîntul deja umed, nu pe pămîntul uscat!
Tăiere
Pentru o înflorire continuă şi bogată îndepărtaţi în mod regulat florile trecute.
Text universal
Majoritatea plantelor de balcon (de ex. muşcate, fucsii) necesită mai multă îngrijire şi atenţie decît majoritatea plantelor sădite afară pentru ca - în ciuda spaţiului vital mai redus - să poată trăi şi dezvolta frumos. Este foarte important să asiguraţi condiţii adecvate chiar dacă vasele de flori au dimensiuni mici. Se necesită sol moale cu humus şi cu un conţinut bun de umiditate. Este excelent amestecul de pămînt de flori, nisip şi turbă umedă, dar schimbaţi amestecul anual. Faceţi orificii pe fundul fiecărui vas de suport pentru ca surplusul de apă să se poată drena. Puneţi pe fundul vasului un strat subţire de pietriş sau bucăţi de ţiglă. Acoperiţi acest strat cu postav sau cu un alt material de filtru, astfel rădăcinile şi pămîntul nu astupă orificiile. Nu faceţi economie la pămîntul de flori deoarece florile se dezvoltă frumos numai într-un amestec de pămînt de calitate superioară!
Timp de plantare
De la mijlocul lui mai pînă în iunie. Puteţi pune peste zi lăzile cu flori afară de la mijlocul lui aprilie, astfel tulpinile devin mai călite, dar peste noapte trebuie mutate într-un loc ferit de îngheţ.
Udare
Este importantă udarea regulată, deoarece datorită spaţiului vital redus plantele se pot usca uşor. În afară de lăzi puteţi planta flori în orice suport de flori, vas de piatră, este important numai ca pe fundul vasului surplusul de apă să se poată drena, şi să nu se formeze apă stagnantă. Stropiţi numai în orele de dimineaţă şi seară, deoarece expuse la soare frunzele plantelor se ard uşor.