Scrieți Număr articol și cantitatea.

+

Clematită 'Westerplatte'

Clematită 'Westerplatte'

Descriere

Varietate minunată cu flori catifelinate de culoare rosii mac. Pentru dezvoltare corespunzătoare are nevoie de sistem de sprijin. În anul 1998 i s-a acordat medalie de aur la o expozitie florală olandeză.

Detalii

Ascunde

Noutăti
  • Pret 29.9 RON

+

-

Denumire botanică Clematis 'Westerplatte'
Număr articol 070101
Felul livrării 9 cm
Înăltimea plantelor adulte 200 - 300 cm
Protectie de iarnă: Rezistent la îngheti
Loc de plantare Însorit / Semi-umbră

Plantare, Perioadă de înflorire

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Plantare
Floare

Instructiuni de întretinere

Printarea instructiunilor Arată tot Ascunde tot
Distanţa de plantare
1-2 m/ 1 plantă
Plantare
Aceste plante se sădesc mai ales pe lîngă ziduri, de aceea este esenţial să îndepărtăm molozul, şi să umplem groapa de plantare cu sol uşor, bogat în substanţe nutritive.
Livrăm plantele întotdeauna în ghiveci. Înainte de sădire planta merită udată bine, apoi se îndepărtează ghiveciul şi bolul de pămînt se pune în groapă. Nu e nevoie să ciupiţi nici rădăcina, nici lăstarii. Udaţi bine şi de multe ori.
Clematisurile merită să fie plantate cu 2-3 cm mai adînc decît au fost în ghiveci, astfel planta va fi mai bogată.
Plantele cu ventuze (viţa sălbatică) şi plantele cu rădăcini aeriene (iederă) nu au nevoie de suport. Alte specii, de ex. clematisul, iasminul (tija frunzei se răsuceşte), polygonum aubertii, lonicera, glicina chinezească şi trandafirii urcători au nevoie de un sistem de sprijin
Plantare pe terasă ş
În vase mai mari plantele căţărătoare pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.
Protecţia plantelor
Nu este ameninţat de boli deosebit de periculoase. Bineînţeles păduchi de frunze, la fel ca şi la alte plante, pot apărea şi aici. Îi putem combate cu substanţele corespunzătoare.
Protejare de iarnă
De obicei nu dăunează plantei dacă acoprim zona rădăcinei cu vreascuri. Clematisurile se acoperă cu frunziş sau compost.
Suplimentare de subs
În al doilea an după plantare merită să fie îngrăşat sau întreţinut cu substanţe nutritive din martie pînă la începutul lui august.
Tăiere
În general plantele nu trebuie ciupite, dar dacă nu mai încap în spaţiul asigurat lor, ele se pot scurta.
Text universal
Mulţumită creşterii rapide aceste plante se potrivesc pentru acoperirea sau îmbrăcarea în verde a zidurilor, pergolelor sau a altor construcţii de grădină.
Timp de plantare
Plantele de ghiveci se pot planta tot anul.
Udare
Mai ales în primul an este esenţială udarea temeinică a rădăcinii. După aceea udaţi atunci cînd se succed mai multe perioade secetoase, calde, fierbinţi.