Scrieți Număr articol și cantitatea.

+

Curmal japonez

Curmal japonez

Vândut

Descriere

Cuvîntul Diospyros înseamnă "fruct divin". Unele popoare cred că ispitirea lui Adam şi Eva a fost cauzată de rodul curmalului japonez. În condiţiile noastre are nevoie de un loc mai ferit şi cald. Acolo unde viţa de vie şi piersicul se dezvoltă frumos, creşte şi curmalul japonez. Poate fi ţinut şi ca plantă de ciubăr. Nu este pretenţios în privinţa solului. Roadele pot fi şi de 500 gr, dar se coc complet numai după căderea frunzelor. Gustul este asemănător cu para şi cu piersica. În timpul coacerii fructele sînt netede. Datorită conţinutului ridicat de beta-carotină este foarte valoros pentru organism. În Asia i se atribuie un efect vindecător: ajută în caz de afecţiuni gastrice şi diaree, iar fructele necoapte au efect antifebril şi scad tensiunea.

Detalii

Ascunde

  • Pret 98 RON

  • Cantitate1 buc.

Vândut

Fructul preferat al zeilor greci!

Denumire botanică Diospyros kaki 'Mela'
Număr articol 168000
Protectie de iarnă: Protectie de iarnă
Calitate rădăcină liberă
Loc de plantare Însorit / Semi-umbră

Plantare, Fază de coacere

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Plantare
Fază de coacere

Instructiuni de întretinere

Printarea instructiunilor Arată tot Ascunde tot
Distanţa de plantare
În decursul verii îndepărtaţi în mod regulat tijele după înflorire, iar toamna tîrzie plantele se scurtează la 3-5 cm deasupra solului, cu excepţia plantelor veşnic verzi.
În decursul toamnei legaţi laolaltă ierburile ornamentale înalte, aplecaţi tulpinile şi acoperiţi-le în aşa fel ca să aibă aerisire.
Prin mijlocul lui aprilie dezveliţi planta şi scurtaţi frunzele uscate pînă la înălţimea genunchilor.
Plantare
Solul să fie un amestec de pămînt de grădină de calitate superioară
Protecţia plantelor
Descrierea se găseşte la fructul corespunzător.
Protejare de iarnă
Suplimentare de subs
Pentru o recoltă bună şi dezvoltare corespunzătoare îngrăşaţi încontinuu. Cel mai bine corespunde pentru acest scop un fertilizant universal care conţine toate substanţele nutritive şi microelementele necesare plantei. În iulie planta fi fasonată prin tăiere verde scurtînd uşor lăstarii laterali.
Tăiere
Text universal
Există soiuri de fructe care rodesc excelent şi într-un vas pe balconul sau terasa însorită. Aceste plante au fost ameliorate tocmai în acest scop.
Pentru plantare luaţi un vas de cel puţin 20 l. Vasul poate fi din orice material, esenţial este ca pe fundul lui să fie orificii pentru drenarea apei inutile.
Timp de plantare
Din martie pînă în mai şi din septembrie pînă în decembrie.
Plantele de ghiveci pot fi plantate tot anul.
Udare
În perioada de vegetaţie udaţi zilnic, iar iarna menţineţi solul umed

Articole cuplate