Scrieți Număr articol și cantitatea.

+

Floarea-ceasornic 'Frederick'

Floarea-ceasornic 'Frederick'

Vândut

Descriere

Passiflora 'Frederick' Datorită înfloririi minunate si a roadelor gustoase, de multi ani se găseste între cele mai îndrăgite flori. Se dezvoltă cel mai bine într-un loc însorit, cu udare regulată. Plantat în ciubăr, frumusetea reiese cel mai bine lângă un sistem de sprijin. Fructul este comestibil si chiar foarte delicios.

Detalii

Ascunde

  • Pret 34.9 RON

  • Cantitate1 buc.

Vândut
Denumire botanică Passiflora 'Frederick'
Număr articol 101328
Felul livrării 10,5 cm
Protectie de iarnă: În loc ferit de îngh
Dimensiuni 30/40
Loc de plantare Însorit

Plantare, Perioadă de înflorire, Timp de recoltare

I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Plantare
Floare
Timp de recoltare

Instructiuni de întretinere

Printarea instructiunilor Arată tot Ascunde tot
Plantare
La plantare luaţi în considerare preferinţa de sol (valoarea pH-ului). Aproape toate plantele de ciubăr agrează amestecul de pămînt cu humus, bogat în substanţe nutritive. Alegeţi mărimea vasului în funcţie de dimensiunea plantei şi de vigoarea creşterii. Proporţional dezvoltării ei, puneţi planta întotdeauna într-un vas mai mare.
Protecţia plantelor
În cazul plantelor de ciubăr cauza cea mai frecventă a bolilor este amplasamentul necorespunzător. De cele mai multe ori ele sînt plasate în locuri umbroase, umede. Plantele de ciubăr trebuie plasate în locuri corespunzătoare necesităţilor plantelor. Bineînţeles există cîteva soiuri care necesită umbră, dar acestea sînt mai rare. Dăunătorii cei mai frecvenţi sînt păduchii şi păianjenii roşii. Aceştia pot fi combătuţi cel mai bine prin substanţe sistemice. Plantele de ciubăr mai pot fi atacate de făinare care poate fi combătută prin folosirea unor fungicide corespunzătoare.
Protejare de iarnă
Puneţi plantele de ciubăr înaintea îngheţurilor de toamnă într-un loc cu aerisire, luminos, cu o temperatură de aprox. 5-10 °C unde plantele pot ierna pînă în aprilie, sau în locuri mai reci pînă în mai. În ierni blînde Aucuba poate ierna şi afară, dar în frig mare i se pot vătăma frunzele.
Suplimentare de subs
La trei săptămîni după plantare începeţi administrarea unui fertilizant lichid 1-2 ori pe săptămînă. Necesită substanţe nutritive în mod deosebit trompeta îngerilor, frunzele galbene semnalează întotdeauna lipsă de substanţe nutritive. După mijlocul lui august nu mai administraţi fertilizant pentru ca plantele să se poată pregăti pentru iarnă.
Tăiere
La majoritatea soiurilor se recomandă tăierea, astfel îşi menţin frumuseţea naturală.
Text universal
Plante de ciubăr se numesc arbuştii care înfloresc vara, provin din zone de climă mai caldă, şi care în climatul de la noi nu pot ierna afară. Se pot planta în vase mai mari, sînt plante care pot fi ţinute toată vara afară, în general într-un loc însorit. Fac excepţie aucuba, camelia şi fucsiile care necesită un loc semi-umbros sau umbros. Pentru plantare se potrivesc cel mai bine ghivecele mari de teracotă, ciuberele din lemn, dar bineînţeles şi vasele mari din plastic. Este foarte important ca fundul vasului să fie prevăzut cu orificii pentru drenarea apei. Alegeţi mărimea vasului în funcţie de dimensiunea şi vigoarea de creştere a plantei. Puneţi planta întotdeauna într-un vas mai mare corespunzător stadiului ei de dezvoltare.
Timp de plantare
Perioada cea mai bună este de la mijlocul lui mai.
Udare
Udaţi după nevoie, doar atît cît plantele să nu se usuce. Cu cît este încăperea mai caldă, stropiţi cu atît mai des. În încăperi prea calde, neaerisite, închise plantele se infectează uşor, apar dăunătorii, de ex. păduchii ţestoşi.