În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
GAMA DE MARFURI
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Azalee 'Thiery'

& laquo;
Azalee 'Thiery'

Descriere

Florile sale decorative roș u-roz, înfloresc în aprilie și mai. Înflorește abundent, înălțimea sa la maturitate este de aproximativ 60-70 cm. Dacă udați cu suficientă apă, frunzele lor vor rezista până la primăvară. Preferă locurile semiumbrite și umbrite. Necesită sol acid și bine drenat. Dacă doriți să-l modelați prin tăiere, este potrivită perioada de iunie, după înflorire.
Sfat: Dacă frunzele de azalee se îngălbenesc, este semn că solul este prea calcaros. Acest lucru poate fi eliminat cu un îngrăș ământ special. De asemenea, este recomandabil să udați cu apă de ploaie nealcalină.
CANTITATE 1 buc
buc.
59,00 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curentă)
Aprilie
Număr articol 141117
Vândut

Timp de însămân?are, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Perioadă de înflorire
Mai multe informatii
Denumire botanică Azalea japonica 'Thiery'
Felul livrării 13 cm
Protectie de iarnă Protectie de iarnă
Loc de plantare Semi-umbră, Umbră
Dimensiuni la maturitate 60 - 70 cm

INSTRUCȚIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Rhododendroni Imprimați instrucțiunile

Distanţa de plantare
Rhododendronii: 1 - 3 buc./m2
Rhododendroni pitici: 5 - 7 buc./m2
Azalee: 3 - 5 buc./m2
Plantare
Livrăm rhododendronii şi azaleele în ghiveci.
Înainte de plantare puneţi ghivecele cu plante în apă ca să se poată îmbiba bine, apoi scoateţi cu grijă plantele din ghiveci. Săpaţi o groapă de plantare, schimbaţi solul vechi cu un amestec de pămînt de calitate bună la care adăugaţi şi turbă şi îngrăşămînt organic cu efect îndelungat.
Unde solul are o concentraţie foarte mare de calcar, săpaţi o groapă de plantare de 1x1x1 metri, umpluţi-o cu pămînt pentru rhododendroni – sau cu un amestec de turbă, scoarţă de brad şi pămînt universal pentru grădină (proporţie 1: 0, 5: 1.
După plantare udaţi bine plantele. Pentru aceasta se potriveşte cel mai bine apa de ploaie.
Plantare pe terasă ş
În vase mai mari afinii pot fi plantaţi şi pe terase sau balcoane. Este important să folosim soluri acide la plantare.
Protecţia plantelor
Gîndacul cu rît Larvele mari, albe rod rădăcinile şi părţile plantei de sub scoarţă. Acest fapt duce la ofilirea, mai tîrziu uscarea frunzelor. În această stare planta nu se mai prea poate salva. Insecta dezvoltată roade frunzele. Pe marginea frunzelor se văd urme rotunde de roadere. Ne putem proteja faţă de aceştia dacă împrăştiem în pămînt substanţe împotriva dăunătorilor de sol. Prevenţia poate fi însă cel mai important mod de protecţie. Musculiţa albă de Rhododendron Insecte zburătoare mici, albe sug seva pe partea inferioară a frunzei. În cazul unei infestări severe frunzele se răsucesc şi rămîn în această stare. Îi putem combate cu substanţe împotriva dăunătorilor sugători.
Protejare de iarnă
Înainte de începerea iernii daţi rhododendronilor şi azaleelor o suficientă cantitate de apă, precum se face la plantele veşnic verzi.
Pentru soiurile mai sensibile de cele mai multe ori nu frigul, ci soarele de iarnă reprezintă un pericol.
Suplimentare de subs
Schimbarea umidităţii solulului modifică automat concentraţia rezervei de substanţe nutritive, de aceea putem avea succes cu rhododendronii într-un loc unde ei le pot absorbi din sol încontinuu în cantităţi suficiente. Îngrăşarea anuală ridică conţinutul de humus în sol şi astfel asigură plantelor o aprovizionare echilibrată cu substanţe nutritive.
Tăiere
Primăvara dacă e nevoie putem tăia rhododendronii. Să efectuăm tăierea însă numai dacă această lucrare este justificată de forma, profilul tufei (contur slab, dezmembrat). Dar trebuie să ne fie clar că dacă ciupim vîrfurile lăstarilor, în anul respectiv planta nu va da flori (în schimb în anul următor va fi mai tufoasă, mai plină).
Nu neglijaţi ruperea florilor trecute că altfel în anul următor nu se vor forma muguri noi.
Text universal
Rhododendronii şi azaleele sînt plante care evită calcarul şi necesită aer umed. Pot fi plantaţi numai în locuri unde solul este acru, sau trebuie să le amenajăm un loc special de creştere (solul trebuie schimbat cu turbă acră sau cu un amestec de turbă şi scoarţă de copaci). Amestecul de pămînt cu valoarea pH-ului de 4. 5-5 pH este optimal pentru rhododendroni, dar suportă şi valoarea de pH de 5-5. 8. Se poate cumpăra amestec de pămînt pentru rhododendroni gata preparat.
Rhododendronii, mai ales soiurile cu flori mari, pentru creşterea uniformă au nevoie de sol cu valoare de pH identică, şi de o umiditate a aerului determinată. Semi-umbra este premisa succesului. În zonele unde este multă precipitaţie, este satisfăcătoare umiditatea aerului şi udarea este adecvată rhododendronii cresc ireproşabil şi în locuri însorite! Bine de tot se simt sub brazi de pădure. Rădăcinişul fin al rhododendronului nu se dezvoltă nici spre adîncime nici lateral. Acest avantaj poate deveni un dezavantaj la plantarea în grup cu copaci cu rădăcină lungă, rhododendronii au nevoie încontinuu de cantităţi suficiente de apă şi substanţe nutritive. Dacă plantele suferă o deteriorare vizibilă din cauza unei perioade uscate de scurtă durată sau din cauza umidităţii stagnante, ele practic nu se vor mai remedia.
Rhododendronii şi azaleele cresc şi înfloresc cîţiva ani şi în vase de mărime corespunzătoare. Este important să primească cantităţi suficiente de apă şi substanţe nutritive, şi să ierneze în locuri ferite de îngheţ.
Timp de plantare
Din martie pînă în mai şi din octombrie pînă la începerea îngheţurilor.
Plantele în containere şi vase se pot sădi tot anul.
Udare
În locurile unde apa de robinet este prea tare şi calcaroasă folosiţi numai apă de ploaie pentru udare.