În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)
& laquo;

Descriere

Una dintre cele mai bine vândute soiuri cu fructe dulci foarte mari, zemoase rosii închise. Căpsună cu aromă de frăgute, foarte gustoase. Soi semi-timpuriu, potrivit si pentru altitudini mai mari. Timp de coacere: iunie. În ghiveci.
Număr articol 090860
CANTITATE 3 buc
PRET / pach
39,90 lei
Pret de la 3 piese
34,90 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curentă)
Septembrie mijloc
+ pach
-

Timp de însămân?are, Timp de recoltare

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Timp de recoltare
Mai multe informatii
Denumire botanică Fragaria x ananassa 'Karmen'
Felul livrării 7 cm
Loc de plantare Însorit
ADĂUGAȚI LA COMPARAȚIE ÎNTREBARE PRIVIND MARFURILE

INSTRUCȚIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Căpşuni Imprimați instrucțiunile

Distanţa de plantare
Număr de răsaduri necesare: 8 buc./m2.
Distanţa dintre rînduri: aprox. 60 cm.
Distanţa dintre răsaduri: 25-35 cm.
Căpşuni căţărători: 60-70 cm
Plantare
Înainte de, şi 4 săptămîni după plantare nu se îngraşă. Este important să respectaţi adîncimea de plantare. Frunzele de interior trebuie să se afle neapărat la suprafaţa solului. Plantele livrate în vase se pun în apă pînă la umezirea bolului de pămînt. Niciodată nu scurtaţi rădăcina (stocul de umezeală şi de substanţe nutritive este înmagazinat în ele). Aveţi grijă ca rădăcina să nu se îndoiască, iar pămîntul să nu fie prea moale. Solul merită acoperit cu o folie de plastic neagră sau cu paie, care reţin umezeala şi împiedică îmburuienarea, pe lîngă acestea scad pericolul de putrezire deoarece plantele nu vin în contact cu solul. Folia poate fi protejată împotriva radiaţiei solare puternice cu paie. La soiurile cu rodire continuă doar în anul plantării, în mai, înlăturaţi primele flori, ajutînd astfel producerea florilor următoare. Stolonii trebuie îndepărtaţi la timp. Căpşunul poate fi lăsat 3-4 ani în acelaşi loc, după aceea, pentru menţinera calităţii fructelor, este importantă răsădirea lor. Răsad refrigerat: stoloni recoltaţi la începutul primăverii sau toamna, despuiaţi de frunzele de bază, păstraţi la -1 - -2°C care în timpul depozitării sînt expuşi la rece. După plantare însă frunzele de bază apar foarte repede. După ce i-aţi primit, plantaţi-i imediat, sau îi puteţi păstra în frigider într-o pungă cîteva zile (la +5 °C, nu se congelează!). În rest se tratează identic descrierii pe care o găsiţi la răsadurile de căpşuni. Se poate planta primăvara! Căpşuni urcători: au nevoie de un sistem de sprijin pe care se pot căţăra. Îndepărtaţi primele flori, astfel se formează stoloni viguroşi. Toamna, după recoltare se îndepărtează stolonii care au dat roade vara. Prima dată plantaţi într-un vas de cel puţin 10 l, apoi din 3-4 ani într-un vas mai mare cu 5l.
Plantare pe terasă ş
În vase şi bliduri căpşunii pot fi plantaţi şi pe terase sau balcoane.
Protecţia plantelor
Cea mai bună protecţie pentru căpşuni este să-i plantaţi într-un loc unde nu s-au plantat încă căpşuni niciodată. Astfel împiedicăm apariţia majorităţii bolilor. Înainte de coacere se recomandă acoperirea straturilor cu paie, astfel căpşunele nu vor atinge pămîntul, şi nu se vor putrezi atît de uşor.
Protejare de iarnă
Căpşunii pot ierna în lăzi de balcon sau ghiveci, afară în loc ferit, udînd pămîntul regulat. Plantele pot fi protejate de îngheţ acoperindu-le cu turbă.
Suplimentare de subs
Pentru obţinerea unei cantităţi şi calităţi de recoltă corespunzătoare, este necesară aplicarea de îngrăşămînt chimic primăvara. La căpşunii căţărători se adaugă săptămînal şi fertilizant lichid.
Text universal
Este foarte important să plantaţi răsadurile de căpşuni imediat după sosirea lor şi anume într-un loc unde nu au fost căpşuni de ani de zile. Solul se pregăteşte cu grijă cu mult înaintea plantării. Căpşunii necesită substanţe nutritive în cantităţi mari, şi le place solul uşor, bogat în humus. Plantaţi-i într-un loc cald, însorit.
Timp de plantare
Din aprilie pînă în mai (dar în acest caz poate că va face fructe numai în anul următor) şi din august pînă în octombrie.
Udare
În condiţii cu precipitaţie normală răsadurile de căpşuni pentru afară nu au nevoie de udare ulterioară după plantare. În cazul unor condiţii meteorologice mai uscate, plantele se stropesc zilnic la bază (în orele de dimineaţă sau seară). Răsadurile plantate în lăzi de balcon se stropesc întotdeauna cu regularitate zilnică.