În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduce╚Ťi num─ârul comenzii, selecta╚Ťi cantitatea ╚Öi comanda:
Importa╚Ťi comanda
-+
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Dalii cu flori uriase 'Ferncliff Illusion'

& laquo;

Descriere

Înfloresc abundent până în toamnă, aducând o varietate de culori în grădina dumneavoastră. Ca floare tăiată, în vaze decorează timp îndelungat.
Num─âr articol 031433
CANTITATE 1 buc
PRET / buc.
22,90 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curent─â)
Martie mijloc
+ buc.
-

Timp de însămân?are, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Perioadă de înflorire
Mai multe informatii
Denumire botanic─â Dahlia Decorative 'Ferncliff Illusion'
Protectie de iarnă În loc ferit de îngh
Loc de plantare Însorit
Flori de t─âiat DA
Dimensiuni 60 - 120 cm
ADĂUGAȚI LA COMPARAȚIE ÎNTREBARE PRIVIND MARFURILE

INSTRUC╚ÜIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Bulbi Imprima╚Ťi instruc╚Ťiunile

Distanţa de plantare
Se recomand─â plantarea bulbilor ├«n grupuri. Distan┼úa de plantare este cam aceea┼či ca ┼či ad├«ncimea de plantare, din aceast─â cauz─â difer─â de la soi la soi.
Plantare
├Änainte de plantare este indicat─â ├«nmuierea bulbilor timp de 3-4 ore ├«n solu┼úie de Fundasol 0,2% ca protec┼úie ├«mpotriva micozelor. Aceast─â procedur─â ajut─â totodat─â ┼či ├«ncol┼úirea. Ad├«ncimea de plantare este de obicei de dou─â ori diametrul bulbului. Planta┼úi manual cu ajutorul lop─â┼úelei pentru plantat bulbi, apoi uda┼úi bine suprafa┼úa. Aten┼úiune! Planta┼úi bulbii ├«ntotdeauna cu v├«rful ├«n sus. Planta┼úi bulbii de prim─âvar─â ├«n p─âm├«ntul din gr─âdin─â numai dup─â trecerea gerurilor de prim─âvar─â (dup─â plac pot fi ├«ncol┼úite ├«n prealabil ├«n ghiveci). Pute┼úi scoate din p─âm├«nt bulbii de toamn─â la sf├«r┼čitul lui mai, ├«nceputul lui iunie dup─â ce p─âr┼úile de deasupra solului s-au ve┼čtejit. P├«n─â la plantarea din toamn─â p─âstra┼úi bulbii cur─â┼úa┼úi ├«ntr-un loc mai r─âcoros (10-15 C) cu aerisire bun─â. Separa┼úi regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal. Bulbii pot fi planta┼úi cu succes ├«n l─âzi de balcon, sau pe terase ├«n vase de flori sau ghivece dac─â ave┼úi grij─â ca solul s─â fie men┼úinut umed ┼či dac─â ├«i preg─âti┼úi pentru iernare.
Protecţia plantelor
Protejare de iarn─â
Bulbii de prim─âvar─â se scot din p─âm├«nt dup─â ve┼čtejirea tulpinilor dar cel mai t├«rziu ├«naintea gerurilor de toamn─â. Bulbii de prim─âvar─â care ├«nfloresc vara ┼či toamna (gladiole, dalii, begonii etc.) ÔÇô av├«nd ├«n vedere sensibilitatea lor la ├«nghe┼ú ÔÇô se planteaz─â numai dup─â ce au trecut gerurile din luna mai. ├Än zone mai calde deja la sf├«r┼čitul lui aprilie. T─âia┼úi frunzele maronii sau ├«negrite, uscate dar l─âsa┼úi s─â se coac─â bulbii ├«n p─âm├«nt p├«n─â toamna t├«rziu. Scoate┼úi bulbii din p─âm├«nt la sf├«r┼čitul lui octombrie ├«n vreme uscat─â ┼či pune┼úi-i la iernat ├«ntr-un loc ferit de ├«nghe┼ú, uscat, cu aerisire la o temperatura de aprox. 5-8 ┬░C. Bulbii care se pot planta at├«t toamna c├«t ┼či pim─âvara (frezii, anemone) pot ierna ┼či ├«n p─âm├«nt dac─â s├«nt acoperi┼úi ┼či proteja┼úi de ger.
Suplimentare de subs
Prim─âvara imediat ce apar l─âstarii, ├«mpr─â┼čtia┼úi ├«ngr─â┼č─âm├«nt natural sau chimic complex.
T─âiere
Dup─â ├«nflorire l─âsa┼úi s─â treac─â frunzi┼čul: a┼čtepta┼úi cu r─âbdare p├«n─â c├«nd frunzele se ├«ng─âlbenesc ┼či se ve┼čtejesc. Crocusul, irisul pitic pot fi planta┼úi ┼či ├«n iarb─â. Datorit─â ├«nfloririi timpurii ei se retrag pe c├«nd ├«ncepe sezonul t─âierii ierbii. Dup─â ├«nflorire ├«ndep─ârta┼úi neap─ârat tulpinile deoarece producerea inutil─â de semin┼úe d─âuneaz─â bulbilor ┼či poate cauza absen┼úa florilor ├«n anul urm─âtor. La bulbii de toamn─â ├«ndep─ârta┼úi ├«n mod regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal.
Text universal
Bulbii pot fi planta┼úi ├«n orice fel de sol dar cel mai mult agreaz─â solurile u┼čoare de gr─âdin─â, cu drenaj bun, bogate ├«n humus. Pot fi planta┼úi ├«n l─âzi de flori sau ├«n alte feluri de vase. Asorta┼úi cu grij─â ┼či planta┼úi ├«n cantit─â┼úi mari v─â ├«nc├«nt─â privirea cu o ├«nflorire splendid─â toat─â prim─âvara ├«ncep├«nd de la sf├«r┼čitul iernii. Exist─â dou─â feluri de bulbi: cei care se planteaz─â toamna ┼či cei care se planteaz─â prim─âvara. Pentru majoritatea bulboaselor care ├«nfloresc prim─âvara perioada optim─â de plantare este de la sf├«r┼čitul lui august p├«n─â la sf├«r┼čitul lui octombrie (de aceea se numesc bulbi de toamn─â). Ghiocelul ┼či eranthis hyemalis ├«nfloresc primii, apoi br├«ndu┼čele ┼či narcisele, urmate de soiurile de scilla, dup─â care urmeaz─â lalelele, care ├«nfloresc p├«n─â ├«n luna mai. ├Änr─âd─âcinarea are loc la o temperatur─â de aprox. 10C ├«nainte de ├«nghe┼úurile de iarn─â. Prim─âvara se planteaz─â bulbii sensibli la ├«nghe┼ú, care nu pot ierna ├«n p─âm├«nt (de ex. gladiola, begonia, dalia, canna etc.). Bulbii de toamn─â pot fi l─âsa┼úi ├«ntr-un loc mai mul┼úi ani (fac excep┼úie lalelele ┼či zambilele care pentru o ├«nflorire mai frumoas─â trebuie replantate din 2 ├«n 2 ani). Bulbii de prim─âvar─â se scot dup─â ce tijele se ve┼čtejesc dar cel t├«rziu ├«naintea primelor ├«nghe┼úuri de toamn─â.
Timp de plantare
Prim─âvara: dalii, gladiole, begonii, cale,
Toamna: lalele, narcise, zambile, ghiocei, crinuri.

Livrăm bulbii de flori în perioada optimă de plantare.
Udare
Dup─â plantare nu mai au nevoie de udare.