În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduce╚Ťi num─ârul comenzii, selecta╚Ťi cantitatea ╚Öi comanda:
Importa╚Ťi comanda
-+
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)
& laquo;

Descriere

Aduc bucurie cu florile lor speciale. Sunt frumoase atât în grădină cât si în buchetele de flori. Bulbii se scot din pământ înainte de îngheturi si se iernează în loc ferit de înghet. Trimitem bulbi de flori.
Num─âr articol 032835
CANTITATE 10 buc
PRET / cant
29,90 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curent─â)
Martie mijloc
+ cant
-

Timp de însămân?are, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Perioadă de înflorire
Mai multe informatii
Denumire botanic─â Gladiolus 'Charkov'
Protectie de iarnă În loc ferit de îngh
Loc de plantare Însorit
Flori de t─âiat DA
Dimensiuni La 100 cm
ADĂUGAȚI LA COMPARAȚIE ÎNTREBARE PRIVIND MARFURILE

INSTRUC╚ÜIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Bulbi Imprima╚Ťi instruc╚Ťiunile

Distanţa de plantare
Se recomand─â plantarea bulbilor ├«n grupuri. Distan┼úa de plantare este cam aceea┼či ca ┼či ad├«ncimea de plantare, din aceast─â cauz─â difer─â de la soi la soi.
Plantare
├Änainte de plantare este indicat─â ├«nmuierea bulbilor timp de 3-4 ore ├«n solu┼úie de Fundasol 0,2% ca protec┼úie ├«mpotriva micozelor. Aceast─â procedur─â ajut─â totodat─â ┼či ├«ncol┼úirea. Ad├«ncimea de plantare este de obicei de dou─â ori diametrul bulbului. Planta┼úi manual cu ajutorul lop─â┼úelei pentru plantat bulbi, apoi uda┼úi bine suprafa┼úa. Aten┼úiune! Planta┼úi bulbii ├«ntotdeauna cu v├«rful ├«n sus. Planta┼úi bulbii de prim─âvar─â ├«n p─âm├«ntul din gr─âdin─â numai dup─â trecerea gerurilor de prim─âvar─â (dup─â plac pot fi ├«ncol┼úite ├«n prealabil ├«n ghiveci). Pute┼úi scoate din p─âm├«nt bulbii de toamn─â la sf├«r┼čitul lui mai, ├«nceputul lui iunie dup─â ce p─âr┼úile de deasupra solului s-au ve┼čtejit. P├«n─â la plantarea din toamn─â p─âstra┼úi bulbii cur─â┼úa┼úi ├«ntr-un loc mai r─âcoros (10-15 C) cu aerisire bun─â. Separa┼úi regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal. Bulbii pot fi planta┼úi cu succes ├«n l─âzi de balcon, sau pe terase ├«n vase de flori sau ghivece dac─â ave┼úi grij─â ca solul s─â fie men┼úinut umed ┼či dac─â ├«i preg─âti┼úi pentru iernare.
Protecţia plantelor
Protejare de iarn─â
Bulbii de prim─âvar─â se scot din p─âm├«nt dup─â ve┼čtejirea tulpinilor dar cel mai t├«rziu ├«naintea gerurilor de toamn─â. Bulbii de prim─âvar─â care ├«nfloresc vara ┼či toamna (gladiole, dalii, begonii etc.) ÔÇô av├«nd ├«n vedere sensibilitatea lor la ├«nghe┼ú ÔÇô se planteaz─â numai dup─â ce au trecut gerurile din luna mai. ├Än zone mai calde deja la sf├«r┼čitul lui aprilie. T─âia┼úi frunzele maronii sau ├«negrite, uscate dar l─âsa┼úi s─â se coac─â bulbii ├«n p─âm├«nt p├«n─â toamna t├«rziu. Scoate┼úi bulbii din p─âm├«nt la sf├«r┼čitul lui octombrie ├«n vreme uscat─â ┼či pune┼úi-i la iernat ├«ntr-un loc ferit de ├«nghe┼ú, uscat, cu aerisire la o temperatura de aprox. 5-8 ┬░C. Bulbii care se pot planta at├«t toamna c├«t ┼či pim─âvara (frezii, anemone) pot ierna ┼či ├«n p─âm├«nt dac─â s├«nt acoperi┼úi ┼či proteja┼úi de ger.
Suplimentare de subs
Prim─âvara imediat ce apar l─âstarii, ├«mpr─â┼čtia┼úi ├«ngr─â┼č─âm├«nt natural sau chimic complex.
T─âiere
Dup─â ├«nflorire l─âsa┼úi s─â treac─â frunzi┼čul: a┼čtepta┼úi cu r─âbdare p├«n─â c├«nd frunzele se ├«ng─âlbenesc ┼či se ve┼čtejesc. Crocusul, irisul pitic pot fi planta┼úi ┼či ├«n iarb─â. Datorit─â ├«nfloririi timpurii ei se retrag pe c├«nd ├«ncepe sezonul t─âierii ierbii. Dup─â ├«nflorire ├«ndep─ârta┼úi neap─ârat tulpinile deoarece producerea inutil─â de semin┼úe d─âuneaz─â bulbilor ┼či poate cauza absen┼úa florilor ├«n anul urm─âtor. La bulbii de toamn─â ├«ndep─ârta┼úi ├«n mod regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal.
Text universal
Bulbii pot fi planta┼úi ├«n orice fel de sol dar cel mai mult agreaz─â solurile u┼čoare de gr─âdin─â, cu drenaj bun, bogate ├«n humus. Pot fi planta┼úi ├«n l─âzi de flori sau ├«n alte feluri de vase. Asorta┼úi cu grij─â ┼či planta┼úi ├«n cantit─â┼úi mari v─â ├«nc├«nt─â privirea cu o ├«nflorire splendid─â toat─â prim─âvara ├«ncep├«nd de la sf├«r┼čitul iernii. Exist─â dou─â feluri de bulbi: cei care se planteaz─â toamna ┼či cei care se planteaz─â prim─âvara. Pentru majoritatea bulboaselor care ├«nfloresc prim─âvara perioada optim─â de plantare este de la sf├«r┼čitul lui august p├«n─â la sf├«r┼čitul lui octombrie (de aceea se numesc bulbi de toamn─â). Ghiocelul ┼či eranthis hyemalis ├«nfloresc primii, apoi br├«ndu┼čele ┼či narcisele, urmate de soiurile de scilla, dup─â care urmeaz─â lalelele, care ├«nfloresc p├«n─â ├«n luna mai. ├Änr─âd─âcinarea are loc la o temperatur─â de aprox. 10C ├«nainte de ├«nghe┼úurile de iarn─â. Prim─âvara se planteaz─â bulbii sensibli la ├«nghe┼ú, care nu pot ierna ├«n p─âm├«nt (de ex. gladiola, begonia, dalia, canna etc.). Bulbii de toamn─â pot fi l─âsa┼úi ├«ntr-un loc mai mul┼úi ani (fac excep┼úie lalelele ┼či zambilele care pentru o ├«nflorire mai frumoas─â trebuie replantate din 2 ├«n 2 ani). Bulbii de prim─âvar─â se scot dup─â ce tijele se ve┼čtejesc dar cel t├«rziu ├«naintea primelor ├«nghe┼úuri de toamn─â.
Timp de plantare
Prim─âvara: dalii, gladiole, begonii, cale,
Toamna: lalele, narcise, zambile, ghiocei, crinuri.

Livrăm bulbii de flori în perioada optimă de plantare.
Udare
Dup─â plantare nu mai au nevoie de udare.