În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Lalele triumph de culoare roz şi violet

& laquo;
Lalele triumph de culoare roz şi violet
Pentru un strat minunat de lalele!

Descriere

Combinaţia deosebită a două culori calde. O vrajă unică de culori primăvara ce trebuie văzută de fiecare prieten al grădinii.
CANTITATE 20 buc
pach
59,90 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curentă)
Septembrie
Număr articol 020215
- + pach

Timp de însămân?are, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Perioadă de înflorire
Mai multe informatii
Denumire botanică Tulipa Triumph 10 rosa + 10 violett
Circumferinta cepei 11/12
Protectie de iarnă Rezistent la îngheti
Loc de plantare Însorit, Semi-umbră
Flori de tăiat DA
Dimensiuni la maturitate La 50 cm

INSTRUCȚIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Bulbi Imprimați instrucțiunile

Distanţa de plantare
Se recomandă plantarea bulbilor în grupuri. Distanţa de plantare este cam aceeaşi ca şi adîncimea de plantare, din această cauză diferă de la soi la soi.
Plantare
Înainte de plantare este indicată înmuierea bulbilor timp de 3-4 ore în soluţie de Fundasol 0,2% ca protecţie împotriva micozelor. Această procedură ajută totodată şi încolţirea. Adîncimea de plantare este de obicei de două ori diametrul bulbului. Plantaţi manual cu ajutorul lopăţelei pentru plantat bulbi, apoi udaţi bine suprafaţa. Atenţiune! Plantaţi bulbii întotdeauna cu vîrful în sus. Plantaţi bulbii de primăvară în pămîntul din grădină numai după trecerea gerurilor de primăvară (după plac pot fi încolţite în prealabil în ghiveci). Puteţi scoate din pămînt bulbii de toamnă la sfîrşitul lui mai, începutul lui iunie după ce părţile de deasupra solului s-au veştejit. Pînă la plantarea din toamnă păstraţi bulbii curăţaţi într-un loc mai răcoros (10-15 C) cu aerisire bună. Separaţi regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal. Bulbii pot fi plantaţi cu succes în lăzi de balcon, sau pe terase în vase de flori sau ghivece dacă aveţi grijă ca solul să fie menţinut umed şi dacă îi pregătiţi pentru iernare.
Protecţia plantelor
Protejare de iarnă
Bulbii de primăvară se scot din pămînt după veştejirea tulpinilor dar cel mai tîrziu înaintea gerurilor de toamnă. Bulbii de primăvară care înfloresc vara şi toamna (gladiole, dalii, begonii etc.) – avînd în vedere sensibilitatea lor la îngheţ – se plantează numai după ce au trecut gerurile din luna mai. În zone mai calde deja la sfîrşitul lui aprilie. Tăiaţi frunzele maronii sau înegrite, uscate dar lăsaţi să se coacă bulbii în pămînt pînă toamna tîrziu. Scoateţi bulbii din pămînt la sfîrşitul lui octombrie în vreme uscată şi puneţi-i la iernat într-un loc ferit de îngheţ, uscat, cu aerisire la o temperatura de aprox. 5-8 °C. Bulbii care se pot planta atît toamna cît şi pimăvara (frezii, anemone) pot ierna şi în pămînt dacă sînt acoperiţi şi protejaţi de ger.
Suplimentare de subs
Primăvara imediat ce apar lăstarii, împrăştiaţi îngrăşămînt natural sau chimic complex.
Tăiere
După înflorire lăsaţi să treacă frunzişul: aşteptaţi cu răbdare pînă cînd frunzele se îngălbenesc şi se veştejesc. Crocusul, irisul pitic pot fi plantaţi şi în iarbă. Datorită înfloririi timpurii ei se retrag pe cînd începe sezonul tăierii ierbii. După înflorire îndepărtaţi neapărat tulpinile deoarece producerea inutilă de seminţe dăunează bulbilor şi poate cauza absenţa florilor în anul următor. La bulbii de toamnă îndepărtaţi în mod regulat bulbii noi (de ex. la lalele) de pe bulbul principal.
Text universal
Bulbii pot fi plantaţi în orice fel de sol dar cel mai mult agrează solurile uşoare de grădină, cu drenaj bun, bogate în humus. Pot fi plantaţi în lăzi de flori sau în alte feluri de vase. Asortaţi cu grijă şi plantaţi în cantităţi mari vă încîntă privirea cu o înflorire splendidă toată primăvara începînd de la sfîrşitul iernii. Există două feluri de bulbi: cei care se plantează toamna şi cei care se plantează primăvara. Pentru majoritatea bulboaselor care înfloresc primăvara perioada optimă de plantare este de la sfîrşitul lui august pînă la sfîrşitul lui octombrie (de aceea se numesc bulbi de toamnă). Ghiocelul şi eranthis hyemalis înfloresc primii, apoi brînduşele şi narcisele, urmate de soiurile de scilla, după care urmează lalelele, care înfloresc pînă în luna mai. Înrădăcinarea are loc la o temperatură de aprox. 10C înainte de îngheţurile de iarnă. Primăvara se plantează bulbii sensibli la îngheţ, care nu pot ierna în pămînt (de ex. gladiola, begonia, dalia, canna etc.). Bulbii de toamnă pot fi lăsaţi într-un loc mai mulţi ani (fac excepţie lalelele şi zambilele care pentru o înflorire mai frumoasă trebuie replantate din 2 în 2 ani). Bulbii de primăvară se scot după ce tijele se veştejesc dar cel tîrziu înaintea primelor îngheţuri de toamnă.
Timp de plantare
Primăvara: dalii, gladiole, begonii, cale,
Toamna: lalele, narcise, zambile, ghiocei, crinuri.

Livrăm bulbii de flori în perioada optimă de plantare.
Udare
După plantare nu mai au nevoie de udare.