În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
GAMA DE MARFURI
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Trandafirul deşertului roz

& laquo;
Trandafirul deşertului roz
Raritate exotică pentru iubitorii speciilor deosebite!

Descriere

Frumusețea plantei este dată de creșterea ei bizară și de florile pink splendide. Ca plantă de casă, este o decorare exotică a camerei de zi, dar vara înflorește frumos și pe terasă. Trandafirul deșertului iubește căldura și nu necesită prea multă apă. Dacă aveț i nevoie de un transplant, atunci este mai bine să-l plantați în sol de cactus.
CANTITATE 1 buc
buc.
69,00 lei
TIMP DE LIVRARE
(la comanda curentă)
Aprilie
Număr articol 060670
Vândut

Timp de însămân?are, Perioadă de înflorire

IIIIIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXII
Timp de însămân?are
Perioadă de înflorire
Mai multe informatii
Denumire botanică Adenium obesum pink
Felul livrării 10,5 cm
Protectie de iarnă În loc ferit de îngh
Loc de plantare Însorit
Dimensiuni la maturitate 25 - 40 cm

INSTRUCȚIUNI GENERALE VALABILE PENTRU CATEGORIE: Plante de ciubăr Imprimați instrucțiunile

Plantare
La plantare luaţi în considerare preferinţa de sol (valoarea pH-ului). Aproape toate plantele de ciubăr agrează amestecul de pămînt cu humus, bogat în substanţe nutritive. Alegeţi mărimea vasului în funcţie de dimensiunea plantei şi de vigoarea creşterii. Proporţional dezvoltării ei, puneţi planta întotdeauna într-un vas mai mare.
Protecţia plantelor
În cazul plantelor de ciubăr cauza cea mai frecventă a bolilor este amplasamentul necorespunzător. De cele mai multe ori ele sînt plasate în locuri umbroase, umede. Plantele de ciubăr trebuie plasate în locuri corespunzătoare necesităţilor plantelor. Bineînţeles există cîteva soiuri care necesită umbră, dar acestea sînt mai rare. Dăunătorii cei mai frecvenţi sînt păduchii şi păianjenii roşii. Aceştia pot fi combătuţi cel mai bine prin substanţe sistemice. Plantele de ciubăr mai pot fi atacate de făinare care poate fi combătută prin folosirea unor fungicide corespunzătoare.
Protejare de iarnă
Puneţi plantele de ciubăr înaintea îngheţurilor de toamnă într-un loc cu aerisire, luminos, cu o temperatură de aprox. 5-10 °C unde plantele pot ierna pînă în aprilie, sau în locuri mai reci pînă în mai. În ierni blînde Aucuba poate ierna şi afară, dar în frig mare i se pot vătăma frunzele.
Suplimentare de subs
La trei săptămîni după plantare începeţi administrarea unui fertilizant lichid 1-2 ori pe săptămînă. Necesită substanţe nutritive în mod deosebit trompeta îngerilor, frunzele galbene semnalează întotdeauna lipsă de substanţe nutritive. După mijlocul lui august nu mai administraţi fertilizant pentru ca plantele să se poată pregăti pentru iarnă.
Tăiere
La majoritatea soiurilor se recomandă tăierea, astfel îşi menţin frumuseţea naturală.
Text universal
Plante de ciubăr se numesc arbuştii care înfloresc vara, provin din zone de climă mai caldă, şi care în climatul de la noi nu pot ierna afară. Se pot planta în vase mai mari, sînt plante care pot fi ţinute toată vara afară, în general într-un loc însorit. Fac excepţie aucuba, camelia şi fucsiile care necesită un loc semi-umbros sau umbros. Pentru plantare se potrivesc cel mai bine ghivecele mari de teracotă, ciuberele din lemn, dar bineînţeles şi vasele mari din plastic. Este foarte important ca fundul vasului să fie prevăzut cu orificii pentru drenarea apei. Alegeţi mărimea vasului în funcţie de dimensiunea şi vigoarea de creştere a plantei. Puneţi planta întotdeauna într-un vas mai mare corespunzător stadiului ei de dezvoltare.
Timp de plantare
Perioada cea mai bună este de la mijlocul lui mai.
Udare
Udaţi după nevoie, doar atît cît plantele să nu se usuce. Cu cît este încăperea mai caldă, stropiţi cu atît mai des. În încăperi prea calde, neaerisite, închise plantele se infectează uşor, apar dăunătorii, de ex. păduchii ţestoşi.