Scrieți Număr articol și cantitatea.

+

Instrucţiuni de plantare

Distanţa de plantare

1-2 m/ 1 plantă

Plantare

Aceste plante se sădesc mai ales pe lîngă ziduri, de aceea este esenţial să îndepărtăm molozul, şi să umplem groapa de plantare cu sol uşor, bogat în substanţe nutritive.
Livrăm plantele întotdeauna în ghiveci. Înainte de sădire planta merită udată bine, apoi se îndepărtează ghiveciul şi bolul de pămînt se pune în groapă. Nu e nevoie să ciupiţi nici rădăcina, nici lăstarii. Udaţi bine şi de multe ori.
Clematisurile merită să fie plantate cu 2-3 cm mai adînc decît au fost în ghiveci, astfel planta va fi mai bogată.
Plantele cu ventuze (viţa sălbatică) şi plantele cu rădăcini aeriene (iederă) nu au nevoie de suport. Alte specii, de ex. clematisul, iasminul (tija frunzei se răsuceşte), polygonum aubertii, lonicera, glicina chinezească şi trandafirii urcători au nevoie de un sistem de sprijin

Plantare pe terasă ş

În vase mai mari plantele căţărătoare pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.

Protecţia plantelor

Nu este ameninţat de boli deosebit de periculoase. Bineînţeles păduchi de frunze, la fel ca şi la alte plante, pot apărea şi aici. Îi putem combate cu substanţele corespunzătoare.

Protejare de iarnă

De obicei nu dăunează plantei dacă acoprim zona rădăcinei cu vreascuri. Clematisurile se acoperă cu frunziş sau compost.

Suplimentare de subs

În al doilea an după plantare merită să fie îngrăşat sau întreţinut cu substanţe nutritive din martie pînă la începutul lui august.

Tăiere

În general plantele nu trebuie ciupite, dar dacă nu mai încap în spaţiul asigurat lor, ele se pot scurta.

Text universal

Mulţumită creşterii rapide aceste plante se potrivesc pentru acoperirea sau îmbrăcarea în verde a zidurilor, pergolelor sau a altor construcţii de grădină.

Timp de plantare

Plantele de ghiveci se pot planta tot anul.

Udare

Mai ales în primul an este esenţială udarea temeinică a rădăcinii. După aceea udaţi atunci cînd se succed mai multe perioade secetoase, calde, fierbinţi.