În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
GAMA DE MARFURI
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Plante acoperitoare de sol

Distanţa de plantare
5 –9 plante/m2
Plantare
Înainte de plantare este importantă pregătirea terenului şi îndepărtarea buruienilor. Pe solurile foarte buruienoase efectuaţi înainte de plantare o erbicidare. Aceasta să aibă loc întotdeauna cu două săptămîni înainte de plantare. Dacă buruienile s-au nimicit, ele trebuie îndepărtate de pe teren.
Livrăm plantele perene acoperitoare de sol în ghiveci. La plantare fiţi atent la distanţa adcevată de plantare. După aceasta plantele se udă temeinic. În aprox. doi ani terenul este acoperit complet.
După plantare timp de doi ani puneţi un strat de 5 cm grosime de bălegar de grajd copt, împiedicînd dezvoltarea buruienilor.
Plantare pe terasă ş
În vase şi bliduri plantele acoperitoare de sol pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.
Protecţia plantelor
Nu are nevoie de protecţie deosebită.
Protejare de iarnă
În caz obişnuit nu au nevoie de tăiere. Dar în caz că se întind în mod exagerat să nu vă pară rău că plantele trebuie tăiate.
Suplimentare de subs
Primăvara folosiţi îngrăşăminte chimice minerale care se împrăştie împrejur la baza plantei, iar apoi se prelucrează temeinic în sol.
Tăiere
Tăierea se deosebeşte de cea a arbuştilor care cresc în sus. Erica carnea şi Calluna care înfloreşte vara au nevoie de o tăiere uşoară ca să aibă o înflorire cît mai bogată.
Cele care înfloresc iarna se tai imediat după înflorire, iar cele care înfloresc vara la sfîrşitul iernii. Plantele acoperitoare de sol cu creştere viguroasă ca de ex. Cotoneaster sau caprifoiul pot creşte în sol bun şi la o înălţime nedorită. Vigoarea creşterii se poate regla prin tăiere, în iulie îndepărtînd lăstarii de primăvară care se îndreaptă în sus.
Numai rar are efect benefic tăierea puternică a plantelor bătrîne (planta lăstăreşte foarte asimetric).
La trandafirul Sharon (Hypericum cal.) şi perivinca (Vinca major) lăstarii din anul precedent se tai în martie la 5cm (iarna oferă protecţie).
Acoperitoare de sol care nu trebuie tăiate: Pachysandra, Gaultheria, iedera (Hedera), saschiul (Vinca minor).
Text universal
În decursul anului pe lîngă plantele noastre de cultură îşi fac apariţia şi buruienile. Acestea trebuie bineînţeles îndepărtate uzual. Pentru evitarea acestei munci obositoare se recomandă sădirea de plante acoperitoare de sol. Acestea se plantează îndeosebi sub copaci, astfel ele nu sînt folosite numai cu scop decorativ, dar şi protejează solul de uscare.
Pot fi deosebit de variate: veşnic verzi sau cu frunze caduce, iubitoare de lumină sau umbră, substituente decorative pentru gazon în locurile cu acces limitat, înfloritoare sau care decorează cu frunzişul lor.
Timp de plantare
Din martie pînă în mai şi din octombrie pînă la îngheţuri.
Plantele de ghiveci se pot sădi tot anul.
Udare
În zonele unde cade precipitaţie destulă la plantare este suficientă şi o singură udare înnămolitoare..
În cazul solurilor nisipoase sau predispuse la uscare este necesară udarea din două în două săptămîni.