În prezent vă aflati în magazinul destinat clientilor din următoarea tară:   Romania.

Introduceți numărul comenzii, selectați cantitatea și comanda:
Importați comanda
-+
GAMA DE MARFURI
Gradinari în Austria | MAGAZINUL WEB STARKL (https://www.starkl.ro/)

Viţă de vie

Distanţa de plantare
2 - 3 m
Plantare
Înainte de plantare pregătiţi solul temeinic. Pentru plantarea cîte unui butuc individual este nevoie de o groapă de o mărime de 60x60 cm şi 60 cm adîncime. Pe fundul gropii puneţi compost, bălegar copt, peste care împrăştiaţi pămînt pentru ca rădăcina plantei să nu vină în contact cu el. Înainte de plantare puneţi viţele pentru 1-2 zile în apă. Scurtaţi rădăcinile la 10-15 cm şi puneţi planta în pămînt astfel ca punctul de altoire să fie la nivelul solului. După o udare temeinică (mocirlire) a viţelor, 10-15 cm din înălţimea lor se acoperă.
Plantare pe terasă ş
În vase mai mari viţele de vie pot fi plantate şi pe terase sau balcoane.
Protecţia plantelor
Expediem soiuri mai rezistente faţă de boli. Dar bineînţeles împotriva bolilor şi dăunătorilor caracteristici viţei de vie ca şi peronospora, mucegaiul gri şi făinarea se recomandă stropirea preventivă cu substanţe corespunzătoare.
Protejare de iarnă
Butucii viţei de vie joase (fără sistem de sprijin) toamna se acoperă cu un muşuroi de pămînt care în primăvara următoare se îndepărtează treptat. În cazul viţei de vie (semi)înalte conduse pe spaliere ne putem apăra de îngheţ prin păstrarea a 1-2 cepi de siguranţă. Solul în jurul tulpinei poate fi acoperit cu compost sau frunziş.
Suplimentare de subs
Cu îngrăşăminte chimice cu efect îndelungat şi aplicare de bălegar de grajd la 3-4 ani. Cînd: primăvara pe la mijlocul lui martie este perioada optimă.
Tăiere
Între sfîrşitul lui februarie şi începutul lui aprilie scurtaţi viţa la doi muguri (mugurele de sus să fie spre exterior) şi păstraţi din lăstari doar 3-4 buc., astfel din aceştia se dezvoltă lăstari puternici, pe care-i puteţi fixa la sistemul de susţinere. Aveţi grijă ca suprafaţa de tăiere să fie oblică. La începutul lui iunie efectuaţi o tăiere de rărire dacă lăstarii au crescut prea des.
Text universal
Recomandăm ca înainte de plantare să citiţi cărţile de specialitate disponobile şi cereţi sfaturi de la cunoscuţii care au mai multă experienţă. Subliniem importanţa protecţiei plantelor, a solului, a locului de plantare şi a tăierii corecte, deoarece ne putem aştepta la roade corespunzătoare numai prin asigurarea optimală a acestor factori.
Firma noastră protejează altoiurile de vie cu un strat de ceară care nu trebuie îndepărtat de pe plantăl. Viţa de vie necesită căldură şi soare şi agrează solul uşor, bogat în humus.
Timp de plantare
Din martie pînă în mai şi din octombrie pînă la începerea îngheţurilor.
Plantele de container se pot sădi tot anul.
Udare
După primul an lăstarii se fixează la un sistem de susţinere în funcţie de forma dorită.